О нама

/О нама
О нама2018-07-27T11:21:27+02:00

Предшколска установа „Дечја радост“ постоји већ четрдесет година (од 1968. године). Основана је при СИЗ-у дечје заштите, у саставу тадашњег Центра за социјални рад. Први објекат је био вртић „Бамби“, који је почео са 50-ак места, а касније је дограђен и тренутно је капацитет око 150 места.
Почетком 70- их година изграђен је вртић „Шећерко“ на Славији, а врло брзо и вртић „Лептирић“. Од 1987. године са радом је почео и вртић „Невен“. Осим ова четири објекта у граду, у оквиру предшколске установе „Дечја радост“ (садашњи назив датира од 1975. год.) , раде и вртић „Петар Пан“ у Јовцу и вртић „Полетарац“ у Мијатовцу. У овим објектима организован је целодневни боравак, као и припремни предшколски програм. Сопствене објекте, Установа има и у Крушару, Батинцу и Виринама, а у Супској, Сењу, Паљану – Иванковцу, Бигреници и Исакову, Установа користи просторе О.Ш. за реализацију припремно предшколског програма.
Тренутно у Установи борави 720 детета узраста од 1-7 година. Припремно предшколским програмом су покривена сва деца са територије Општине Ћуприја. Овај програм је, по закону, обавезан за сву децу пре поласка у школу, што је, и пре законске обавезе, била пракса ове Установе. У Установи ради 102 радника, од којих 62 на пословима васпитања и образовања.
Поред редовних активности, карактеристика ове Установе су јавне манифестације (приредбе, изложбе, позоришне представе, карневал), које увек изазивају велику пажњу грађана Ћуприје.
„Дете мораш да посматраш,
Ал’ му немој на пут стати,
Што га пре човеком сматраш,
Пре ће човек и постати.“

 

 

 

Текст i fotografije преузетe са сајта – http://www.cuprija.rs